فتنه در لغت بهمعنای آزمایش و وسیلهی آزمایش است و گاهی در معنای ملزوم آن، - یعنی چیزی که باعث آزمایش است- به کار میرود. جامعهی اسلامی از آغاز پیدایش تا به امروز از این مسأله مستثنی نبوده و در تمامی اعصار و قرون، مقرون به فتنه بوده است. درآیات قرآن کریم و سخنان امیر مؤمنان حضرت علی7 ریشههای فتنه، راههای دفع، و آثار فتنه بیان گردیده است. برخی از ریشههای فتنه عبارتند از: پیروی از هوای نفس، بدعتگذاری، غلوّ در اعتقادات، اختلافافکنی، حبّ ریاست، وسوسههای شیطانی و جریان نفاق. برخی از راههای دفع فتنه عبارتند از: تمسّک به قرآن، تمسّک به اهل بیت:، پرهیزگاری و اخلاص عمل، وحدت و همدلی، و عبرتپذیری از فتنههای تاریخ. نگارنده بر آن است در نوشتار پیشرو به تعیین علمی و روشمند این موضوع در بیان امام علی7 بپردازد.
حسینی سرشت, سیّد محمّدصادق. (1389). درآمدی بر شناخت مفاهیم اخلاق سیاسی؛ فتنه در بیان امام علی7. فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 6(21), 93-133.
MLA
سیّد محمّدصادق حسینی سرشت. "درآمدی بر شناخت مفاهیم اخلاق سیاسی؛ فتنه در بیان امام علی7", فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 6, 21, 1389, 93-133.
HARVARD
حسینی سرشت, سیّد محمّدصادق. (1389). 'درآمدی بر شناخت مفاهیم اخلاق سیاسی؛ فتنه در بیان امام علی7', فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 6(21), pp. 93-133.
VANCOUVER
حسینی سرشت, سیّد محمّدصادق. درآمدی بر شناخت مفاهیم اخلاق سیاسی؛ فتنه در بیان امام علی7. فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 1389; 6(21): 93-133.