چکیده
پرسش اساسی این است که راه افزایش توانمندی انسان در تحمّل مشکلات چیست؟ آموزههای قرآن و حدیث، یکی از راهها را «توکّل به خدا» دانسته است. در همین راستا، مقاله پیش رو، به تبیین روانشناختی مفهوم توکّل و نقش آن در «تحملافزایی» انسان در سختیهای زندگی میپردازد.
نتیجه پژوهش روشن میسازد که توکّل در حوزه شناختها و عواطف فرد تغییراتی ایجاد میکند که از همان رهگذر، توانایی تحمل وی را افزایش میدهد. در حیطه شناخت و نگرش فرد، شخص توکّلکننده دارای نوعی تفسیر و ارزیابی میشود که به سبب آن عواطف مثبتِ «آرامش» و «نیرومندی» در او شکل میگیرد. این عواطف، منطبق با مؤلفههای «تحمل» است. این نتایج از مسیر فرایند «زمینهها» و فرایند «پیشنیازها»ی توکّل به دست آمده و در حوزه مشکلات خانواده، بر تحملافزایی اعضا در مواجهه با «رویدادهای ناگوار» و «رفتارهای ناگوار» تطبیق داده شده است.
ملکوتی نیا, علی, عمادی, عبدالله, & سبحانی نیا, محمد تقی. (1392). کاربرد توکّل در تحملافزایی با تأکید بر مشکلات خانواده. فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 9(33), 177-208.
MLA
علی ملکوتی نیا; عبدالله عمادی; محمد تقی سبحانی نیا. "کاربرد توکّل در تحملافزایی با تأکید بر مشکلات خانواده", فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 9, 33, 1392, 177-208.
HARVARD
ملکوتی نیا, علی, عمادی, عبدالله, سبحانی نیا, محمد تقی. (1392). 'کاربرد توکّل در تحملافزایی با تأکید بر مشکلات خانواده', فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 9(33), pp. 177-208.
VANCOUVER
ملکوتی نیا, علی, عمادی, عبدالله, سبحانی نیا, محمد تقی. کاربرد توکّل در تحملافزایی با تأکید بر مشکلات خانواده. فصلنامه علمی - پژوهشی مطالعات اخلاق کاربردی, 1392; 9(33): 177-208.